تلگرام هنگامی که برای اولین بار در سال 2013 (1392) منتشر شد، جهان را به خود جذب کرد. این برنامه مبتنی بر فضای ابری، زاییده فکر برادران دوروف، بنیانگذاران VKontakte، معروف به “فیس بوک روسیه”بوده است. پیام های رمزگذاری شده و طیف گسترده ای از کانال ها و ویژگی های کاربر پسند آن باعث همه گیری بیشتر آن شده است.

تلگرام فورا مورد استقبال قرار گرفت و به طور تصاعدی رشد کرد. از تنها 100,000 کاربر فعال روزانه در اکتبر 2013 (آبان 1392)، این تعداد در ژانویه 2016 (دی 1394) به 100 میلیون و در پایان سال 2020 (دی 1399)به 500 میلیون رسید. در حال حاضر، تلگرام پنجمین برنامه پیام رسان محبوب در جهان است.

علیرغم موفقیت و رشد آن، رویدادهای اخیر باعث شده است که شهرت تلگرام به عنوان اپلیکیشن پیام‌رسان ایمن مورد تردید قرار گیرد.

در ژوئن 2019 (خرداد 1398)، هکرها توانستند به حساب‌های تلگرام هزاران مقام ارشد برزیلی از جمله رئیس جمهور بولسونارو نفوذ کنند. در مارس 2020 (اسفند 1398)، تلگرام به اشتباه اطلاعات 42 میلیون کاربر (شناسه حساب کاربری، شماره تلفن و نام) را فاش کرده بود.

تلگرام در آگوست 2020 (شهریور 1399) با نشت گسترده اطلاعات روبرو شد که اطلاعات شخصی بیش از 500 میلیون کاربر را فاش شده بود. مجرمان سایبری توانستند از ابزارهای برنامه نویسی چت تلگرام برای هک کردن اطلاعات حساب بانکی استفاده کنند. واحد سایبری دولت چین در سال 2018 (1397) ادعا کرد که می تواند تلگرام را هک کند.

این رویدادها میلیون‌ها کاربر را وادار کرده است که آشکارا بپرسند، آیا واقعا تلگرام امن است یا خیر؟

نقاط ضعف تلگرام آشکار شد

تلگرام به گونه ای طراحی شده است که به طور پیش فرض کاربران خود را در معرض خطرات مختلفی قرار می دهد. تلگرام برای ثبت نام نیاز به دسترسی به مخاطبین تلفن کاربر دارد و داده های IP (موقعیت کاربر) را جمع آوری می کند. این بدان معناست که کاربران فقط می توانند به افرادی که می شناسند پیام دهند، در حالی که اطلاعات تماس ذخیره شده امنیت داده ها را به خطر می اندازد.

برخی از گزینه های رمزگذاری انتها به انتها با استفاده از پروتکل MTProto 2.0 ارائه می شوند، اما برخی از پیام ها رمزگذاری نشده باقی می مانند. داشتن معماری مبتنی بر فضای ابری به این معنی است که تمام تاریخچه‌های پیام‌رسانی در فضای ابری تلگرام ذخیره می‌شوند، جایی که در برابر هک شدن آسیب‌پذیر است.

بدون راه‌حل‌های پیام‌رسان رقیب دیگر در جهان، تنها جایگزین واقعا مطمئن ممکن است به شکل فناوری باشد که در حال حاضر اقتصاد جهانی را متحول کرده است، یعنی همان بلاکچین.

 Secretum، شروع عصر پیام رسانی امن

در سال 2020 (1399)، تیمی از کارشناسان فناوری کریپتو از لیتوانی کار بر روی برنامه نهایی مبتنی بر بلاکچین را با هدف ایجاد امن‌ترین پروتکل پیام‌رسانی در جهان آغاز کردند.

Secretum اولین و تنها برنامه پیام‌رسانی غیرمتمرکز و رمزگذاری‌شده در جهان است که بر پایه بلاکچین‌های ابتکاری اتریوم و سولانا ساخته شده است. این پلتفرم پیام رسانی آسان، شهودی و مستقیم را بر اساس نوآوری های منحصر به فرد فناوری به کاربران ارائه می دهد.

یک ثبت نام کاملا امن و ناشناس که فقط به آدرس کیف پول رمزنگاری نیاز دارد. نیازی به نام، شناسه یا شماره تلفن (مانند تلگرام) نیست. این مسئله کاملا مطابق با حریم خصوصی کاربر است، بدون مصالحه. هیچ فضای ذخیره سازی ابری و هیچ تعدیل کاربر وجود ندارد. دارای رمزگذاری کامل سرتاسر برای همه پیام‌های بین کاربران است که خطر هک یا نشت داده را کاملاً از بین می‌برد.

تمام تاریخچه و فایل‌های پیام‌رسانی در نودهای ناشناس، مستقل و غیر متصل، در شبکه Secretum نگهداری می‌شوند، که تمام نقاطی که ممکن است خرابی ایجاد شود را حذف می‌کند و با رشد و گسترش نودهای خود، ایمن‌تر می‌شود.

علاوه بر مزایای آن به عنوان یک برنامه پیام رسانی، Secretum همچنین نحوه مبادله دارایی های کریپتو را متحول می کند. از طریق یک تابع P2P اختصاصی، تمام دارایی های رمزنگاری قابل تعویض و غیرقابل تعویض را می توان بدون نیاز به مبادله P2P معامله کرد، به سادگی ارسال پیام به یک دوست. به لطف Solana، سریع‌ترین بلاکچین در جهان، Secretum به طور کامل از هزینه‌های پایین gas، سرعت بلاک بالا و حداقل کارمزد بهره می‌برد.

Secretum استاندارد جدیدی را برای برنامه های پیام رسانی جهانی تعیین می کند و ارتباطات را ایمن تر، قابل اعتمادتر و ملموس تر از همیشه می کند. با توابع تجارت کریپتو، خود را در موقعیتی قرار می دهد که روند افزایش مالکیت و تجارت کریپتو جهانی را طی کند.

به لطف فناوری و کارکردهای خود، Secretum این پتانسیل را دارد که مانند تلگرام تنها بدون محدودیت به یک برند شناخته شده و مشهور جهانی تبدیل شود.

به فروش خصوصی Secretum بپیوندید: https://secretum.io

 

 

این مطلب صرفاً ترجمه از منبع ذکر شده بوده و مسئولیت آن با آکادمی پرشیا بلاکچین نمی‌باشد.

منبع: Coinquora



منبع